Veiligheidsadviseur ADR verplicht boven 1000 punten tabel

Elke onderneming of (medische) instelling is verplicht een ADR veiligheidsadviseur te benoemen. Indien zij boven de zogenaamde 1000 punten tabel gevaarlijke stoffen over de weg vervoert, of werkzaamheden uitvoert die hiermee samenhangen zoals verpakken, aanbieden, vervoer, beladen, vullen, reinigen of lossen. Dit is verplicht gesteld in de wet- en regelgeving, beschreven in hoofdstuk 1.8 van het ADR.

De volgende branches zijn ons werkgebied als veiligheidsadviseur:

  • Transport: zoals transportbedrijven en koeriers.
  • Medisch: bijvoorbeeld ziekenhuizen, laboratoria en klinieken.
  • Pluimveesector: denk hierbij aan reiniging of ongediertebestrijding bij pluimveebedrijven.
  • Vuurwerk
  • Chemie
  • Retail
  • Waterbedrijven
  • Schoonmaak
  • Rijwiel
  • Automotive

De veiligheidsadviseur is expert op het gebied ADR wet- en regelgeving

De veiligheidsadviseur adviseert een bedrijf of onderneming bij het vervoer en het behandelen van gevaarlijke stoffen. Daarnaast stelt de ADR veiligheidsadviseur een auditverslag en verplicht veiligheidsjaarverslag op. In bepaalde gevallen moet de onderneming ook een verplicht ADR beveiligingsplan hebben. Dit is van toepassing als er gevaarlijke stoffen boven de vrijstellingsgrenzen vallen, zoals bepaald in de 1000 punten tabel. Bij gevaarlijke stoffen betreft het regelmatig risicovolle stoffen. Denk dan aan radioactief materiaal of biologisch besmettelijk materiaal.

Aanstellen van een ADR interne of externe veiligheidsadviseur

In plaats van eigen personeel op te leiden tot ADR veiligheidsadviseur kunt u er ook voor kiezen om een externe specialist in te huren. Groot voordeel is dat de externe ADR veiligheidsadviseur professionele begeleiding aan u levert, alle zorg uit handen neemt, optimaal kan informeren over toekomstige veranderingen en hoe u daarop kunt inspelen. Een ander voordeel is dat deze adviseur dagelijks met gevaarlijke stoffen vraagstukken wordt geconfronteerd, hierdoor is onze expertise up-to-date en conform de huidige wet- en regelgeving. Daarbij nemen we u werk uit handen en informeren en adviseren zo nodig om kosten te besparen. Ons team van ervaren specialisten is volledig op de hoogte van de bestaande voorschriften en de laatste wijzigingen in de wet- en regelgeving. Dat is onze kracht; voortijdig en uitgebreid informeren en daarna adviseren.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We maken graag tijd voor u vrij om u zo goed mogelijk te informeren!

Tankwagen met gevaarlijke stoffen