Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen

Elke onderneming of instelling die gevaarlijke goederen over de weg vervoert, of goederen die boven de 1000 punten tabel komen, moet een ADR veiligheidsadviseur benoemen volgens ADR 1.8. Dit geldt ook bij het uitvoeren van werkzaamheden die hiermee samenhangen. Denk dan aan transport, aanbieden, aannemen, verpakken, ledigen, reinigen, beladen, vullen of lossen van gevaarlijke stoffen. De ADR veiligheidsadviseur is een expert op het gebied van de huidige voorschriften met betrekking tot het vervoer en de opslag van gevaarlijke stoffen. SDX Consultancy BV geeft advies, controleert de huidige voorschriften. Daarbij krijgt u een veiligheidsjaarverslag , audit- en adviesrapport voor verbeteringen die de veiligheid verhogen.

ADR Beveiligingsplan

In bepaalde gevallen moet de instelling of onderneming naast het verplichte veiligheidsjaarverslag ook een verplicht beveiligingsplan hebben volgens ADR 1.10. Dit hangt af van de soorten gevaarlijke stoffen en onder welke gevarenklassen deze gevaarlijke stoffen vallen. Dit zijn stoffen die een bepaald risico met zich meebrengen en waarmee een aanslag gepleegd zou kunnen worden.

Aanstellen ADR veiligheidsadviseur

U mag een eigen ADR veiligheidsadviseur laten opleiden of u kunt kiezen voor één van onze ervaren ADR veiligheidsadviseurs. U kunt ons ook aanstellen als uw eigen veiligheidsadviseur voor gevaarlijke stoffen vervoer over de weg. Het aanstellen van een externe veiligheidsadviseur is niet verplicht als er gebruik word gemaakt van bepaalde ADR vrijstellingen, de zogenaamde gelimiteerde en uitgezonderde hoeveelheden en als u onder de 1000 punten blijft volgens de 1000 Punten Regeling. Kijk via de volgende link op de ADR veiligheidsadviseur pagina voor meer informatie.