ADR Veiligheidsadviseur

Vat met gevaarlijke stoffen

Elke onderneming of (medische) instelling, die boven de zogenaamde 1000 punten tabel gevaarlijke stoffen over de weg vervoert, of werkzaamheden uitvoert die hiermee samenhangen zoals verpakken, aanbieden, vervoer, beladen, vullen, reinigen of lossen, is verplicht een ADR veiligheidsadviseur te benoemen volgens de wet- en regelgeving, beschreven in hoofdstuk 1.8 van het ADR.

De ADR veiligheidsadviseur is een expert op het gebied van de voorschriften voor handelingen zoals vervoer en behandeling van gevaarlijke stoffen. De veiligheidsadviseur adviseert een bedrijf of onderneming bij het vervoer en het behandelen van gevaarlijke stoffen. Daarnaast stelt de ADR veiligheidsadviseur een auditverslag en verplicht veiligheidsjaarverslag op. In bepaalde gevallen moet de onderneming ook een verplicht ADR beveiligingsplan hebben. Dit is van toepassing als er gevaarlijke stoffen boven de vrijstellingsgrenzen vallen, zoals bepaald in de 1000 punten tabel.

Bij gevaarlijke stoffen betreft het regelmatig risicovolle stoffen, zoals radioactief materiaal of biologisch besmettelijk materiaal.

In plaats van eigen personeel op te leiden tot ADR veiligheidsadviseur kunt u er ook voor kiezen om een externe specialist in te huren. Groot voordeel is dat de externe ADR veiligheidsadviseur professioneel begeleid en alle zorg uit handen neemt en optimaal kan informeren over toekomstige veranderingen en hoe u daarop kunt inspelen. Een ander voordeel is dat deze adviseur dagelijks met gevaarlijke stoffen vraagstukken worden geconfronteerd, hierdoor is onze expertise up-to-date en conform alle huidige wet- en regelgeving. Daarbij nemen wij u werk uit handen en informeren en adviseren zo nodig om kosten te besparen. Ons team van ervaren specialisten zijn volledig op de hoogte van de bestaande voorschriften en de laatste wijzigingen in de wet- en regelgeving en kunnen daarop optimaal informeren en adviseren.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij maken graag tijd voor u vrij om u zo goed mogelijk te informeren!